1 μαρούλι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκόρδο φρέσκο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 κ.σ. πελτέ
μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
3-4 ποτήρια νερό
4-5 κόκκοι μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι
3 κ.σ. ξύδι (για το ζεμάτισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1,5 λίτρο νερό μαζί με το ξίδι. Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε μέσα τα γαρδουμπάκια για να ζεματιστούν, περίπου 2-3 λεπτά.Τα βγάζουμε με τη βοήθεια μιας
τρυπητής κουτάλας και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Με αυτόν τον τρόπο φεύγει η έντονη μυρωδιά.Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα λαχανικά.
Παίρνουμε τη γάστρα και αφού κόψουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε χοντρά κομμάτια(περίπου 2 δάχτυλα πλάτος), τα στρώνουμε στον πάτο. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα απλώνουμε πάνω από το μαρούλι.Τοποθετούμε στη σειρά τα γαρδουμπάκια πάνω από τα λαχανικά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια (κον-κασέ) απλώνοντάς τα να πάνε παντού.
Υπολογίζουμε στο τέλος να έχει μείνει το φαγητό μας με τη σάλτσα του.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!