Γλάσο άσπρης σοκολάτας για τσουρέκια ή cake pops!
Υλικά
- 500 g λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- 300 g κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 50 g μέλι
- 100 g καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Παράλληλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι. Αφού λιώσει η σοκολάτα και έχει ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος με το μέλι, προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε να κρυώσει.
Εκτέλεση για το γλασάρισμα
Αφού κρυώσουν τα τσουρέκια, τα τοποθετείτε επάνω σε μια σχάρα από τον φούρνο και από κάτω βάζετε ένα ταψί. Περιχύνετε με το γλάσο όλη την επιφάνεια, περιμένετε να πήξει και γαρνίρετε με τα καρύδια ή με τα φιστίκια.
πηγή lidl-axizei.gr