Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ακόμα μια υπέροχη συνταγή από το βιβλίο του δασκάλου μου Σεφ στην σχολή!
Γαρίδες κοκτέιλ! (πολύ ωραίες για τραπέζι!)
Υλικά για 5 μερίδες
Γαρίδες 500γρ ωμές
Ειδική σάλτσα που θα σας γράψω πώς ακριβώς γίνεται
Ξεκινάμε με τις γαρίδες
Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε κατά μήκος (αφαιρούμε το έντερο) ή αν ειναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες (πάλι καθαρίζουμε το έντερο με ένα πηρούνι ή μια οδοντογλυφίδα)
Τις μαρινάρουμε 1/2 ώρα σε λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
(για 12-14 γαρίδες, 1 χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο)
Κάνουμε την σάλτσα
(η ποσότητα είναι ανάλογα τα γούστα σας)
Θα χρειαστούμε
Μαγιονέζα 300γρ
λίγη κέτσαπ (1 κ.γλ)
λίγο κονιάκ
λίγο τσέρρυ
λίγο ουίσκυ
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγη κρέμα γάλακτος (ελαφρά χτυπημένη) 50 ml
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γαρνίρουμε με μαρουλόφυλλα ως βάση και περιχύνουμε την σάλτσα στις γαρίδες
λίγες σταγόνες σως αγγλαί **αν έχετε
δείτε πώς φτιάχνουμε την σως αγγλαί (Anglaise)
(235 ml βαριάς κρέμας
10 ml εκχύλισμα βανίλιας
10 ml εκχύλισμα βανίλιας
4 κρόκους αυγού
65 g λευκής ζάχαρης
65 g λευκής ζάχαρης
1/2 φλ.ζεστο γάλα
Σε μια μικρή, κατσαρολίτσα βράζουμε την κρέμα και την βανίλια έως ότου σχηματιστούν φυσαλίδες στις άκρες.
Ενώ η κρέμα είναι ζεστή, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά
Ενώ η κρέμα είναι ζεστή, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους αυγών, χτυπώντας συνεχώς. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του κρόκου αυγού στο υπόλοιπο μείγμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς. Συνεχίστε να μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να “πιάνει” στρώμα στο κουτάλι)
φωτο από newpost