Απίθανες πολυνησιακές γαρίδες!
Υλικά
- 2 κιλά γαρίδες tiger
- 1 κονσέρβα coconut milk (250-300 ml)
- 1 κονσέρβα baby corn
- 1 κονσέρβα bean sprouts
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 κουταλάκια κάρυ
- χυμός 1 λεμονιού
- 2 κουταλάκια σκόνη ζωμού λαχανικών
- 1 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο
- 4 κουταλιές σισαμέλαιο
- 1 κουταλιά soy sauce
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε τελείως (αφαιρούμε πόδια, χέρια, κεφάλια κ.λ.π.) και τις σωτάρουμε με λίγο λάδι στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές σισαμέλαιο.
- Προσθέτουμε τη σκόνη ζωμού λαχανικών, το κάρυ, το βαλσάμικο ξίδι, το λεμόνι και το soy sauce ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κονσέρβα με το coconut milk και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι, 2 κουταλιές σισαμέλαιο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια (προσοχήόχι ψιλοκομμένα), ταυτόχρονα με την κονσέρβα baby corn και την κονσέρβα bean sprouts. Εννοείται φυσικά ότι έχουμε στραγγίξει τελείως τις κονσέρβες. Σωτάρουμε για λίγη ώρα ώστε να μην μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και λιώσουν.
- Μόλις η σάλτσα με τις γαρίδες δέσει καλά (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο corn flour), ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρεται με ρίζι basmati.
πηγη cookpad, φωτο ενδεικτική maryeliopoulou