ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Πάρα πολλές παραλλαγές κυκλοφορούν και διεκδικούν την ” αποκλειστικότητα “
Διάλεξα 3 και σας τις δείχνω!
Προσοχή: Αφήστε χώρο μέσα στο πακετάκι να απλωθεί όσο ψήνεται το μείγμα αλλιώς θα σας “σκάσει”
Η κεντρική ιδέα είναι ότι ανακατεύουμε 3-4 υλικά τα κλείνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στην τοστιέρα.
Υλικά:
1 αυγό
30 γρ. νερό
60 γρ. αλεύρι
150 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
1 κτγ μέλι (προαιρετικά)
Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό και το νερό και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα χοντροσπασμένη κι ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο.
Ψήνουμε στην τοστιέρα μας για 7-8 λεπτά.
Προαιρετικά σερβίρουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι από πάνω
(Από το cool artisan)
Η δεύτερη είναι από το site “bovary”
Yλικά
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 αυγό
70 γρ. γιαούρτι
1-2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τη θρυμματισμένη φέτα με το αυγό.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα, βάζουμε στη μέση το μείγμα το πατάμε και κλείνουμε σε πακετάκι και ψήνουμε στην τοστιέρα για 15′-20′.
Η τρίτη εκδοχή
από το super mum of twin boys.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. γιαούρτι
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα
Εκτέλεση
Ανακατεύω το αλεύρι, με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Έχω ένα μαλακό ζυμάρι, το οποίο ανοίγω, βάζω μέσα την γέμιση μου και κλείνω. Βάζω την πίτα σε λαδόκολλα, αλείφω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με σουσάμι. Κλείνω την λαδόκολλα απ’ όλες τις πλευρές ώστε να μην έχω διαρροές. Ψήνω σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για 15′.
Οι φωτογραφίες από τα sites
Δοκιμάστε και πείτε μας γνώμη!