Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Samosa με την Ινδική τεχνική και αλευροκολλα.
Για το ζυμάρι
2 φλυτζανες κοσκινισμενο αλεύρι γοχ,
μισό κουταλάκι αλάτι,
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
και χλιαρό νερό.
Αφήνω να σταθεί για μία ώρα.
Χωρίζω 13 μπαλάκια, ανοίγω φύλλο με λίγο αλεύρι και κόβω παραλληλόγραμμο. Πλέκω κι αλείφω γύρω γύρω με αλευρόκολλα ( αλεύρι ανακατεμένο με νερό). Γεμισμενα με Φιλαδέλφεια και τηγανισμένα. Γίνονται τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα 😋