από τον Κώστα Μπούκη
Γεμιστά με σιμιγδαλένιο Τραχανά φρέσκων Λαχανικών!
‘Ενα καλοκαιρινό πιάτο που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. ‘Ενα πιάτο πολύ νόστιμο και υγιεινό που εμείς βάλαμε το χεράκι μας, βάζοντας αντί για ρύζι, τραχανά φρέσκων Λαχανικών. Γιατί είμαστε του ζυμαρικού..
*του Κώστα Μπούκη
Υλικά:
3 Ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
2 Πιπεριές
2 Κολοκύθια
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
½ φλιτζάνι του καφέ τραχανά PASTABOUKIS για κάθε λαχανικό
Μαϊντανό
Δυόσμο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Επιλέγουμε τα λαχανικά τις αρεσκείας μας.
Τα κόβουμε στη μία του πλευρά και τα ανοίγουμε με ένα μικρό κουταλάκι.
Ότι αδειάσουμε από τα λαχανικά τα τοποθετούμε στον πολυκόφτη μαζί με το κρεμμύδι το μαϊντανό και το δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
Αφού τα πολτοποιήσουμε σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά με ½ φλιτζάνι του καφέ τραχανά PASTABOUKIS Λαχανικών για κάθε λαχανικό που θα γεμίσουμε, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα και τοποθετούμε στο ανάλογο ταψί. Περυχύνουμε τα γεμιστά με το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί.
Ψήνουμε περίπου 1½ ώρα στους 1800C.
*Ο Κώστας Μπούκης είναι ιδιοκτήτης του Εργαστηρίου Ζυμαρικών PASTABOUKIS