Νηστίσιμη συνταγή αν θέλετε , αλλιώς συνοδεύεται με φέτα και φρέσκο ψωμί!
Υλικά
300 γρ. γίγαντες (ωμοί)
1 κιλό. χόρτα διάφορα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5 κρεμμυδάκια φρέσκα (και το πράσινο μέρος)
1 πράσο
1/2 ματσάκι άνιθο
αλάτι – πιπέρι
μπόλικο ελαιόλαδο
χυμό λεμόνι
Πώς το κάνουμε
Από το βράδυ βάζουμε να μουσκέψουν οι γίγαντες σε κρύο νερό
Τους βράζουμε ή σε απλή κατσαρόλα (ελπίζοντας να είναι βραστεροί) ή σε χύτρα ταχύτητας.
Πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα, ρίχνουμε τον άνιθο μαζί
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο ψιλοκομμένο
Ρίχνουμε μέσα τα χόρτα και αφήνουμε για 5′ να μαραθούν μόνο.
Σε ταψί ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα και από πάνω τους γίγαντες
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 φλ. λάδι καλό
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, 180, για 1 ώρα, πού και πού πατάμε τους γίγαντες να μπουν μέσα στα χόρτα.
Μόλις ψηθούν όλα καλά, βγάζουμε το φαγητό και ρίχνουμε λεμόνι
πηγη cookpad.com