Από την καλή μας φίλη Μάρθα Σπηλιοπούλου
Γιουβαρλάκια ένα φαγητό αγαπημένο..
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζανάκι ρύζι καρολίνα
αλάτι πιπέρι
άνηθο
και λίγο λάδι
Τα ζυμώνω πολύ καλά.
Βάζω στην κατσαρόλα νερό 2-3 φύλλα λάχανο 2 πατάτες κομμένες 1 καρότο κομμένο λίγο άνηθο 1 κύβο κότας λίγο λάδι όταν αρχίζει να βράζει ρίχνω τα γιουβαρλάκια που τα έχω πλάσει και αφήνω το φαγητό μου να βράσει. Κάνω το αυγολέμονο χτυπάω ασπράδια από 2 αυγά καλά προσθέτω τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα έχω στυψη ένα λεμόνι ρίχνω και ζωμό από το φαγητό και το πρόσθετο στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα το ρίχνω στην κατσαρόλα κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά και δίνοντας φιλάκια.