(Το φαγητό αυτό το φτιάχνουν και στα Εφτάνησα και λέγεται στραπατσάδα.
Η λέξη πιθανόν να προέρχεται από το Ιταλικό ρήμα strapazzare, που σημαίνει χειρίζομαι άγρια (κτυπώ, όπως κτυπάμε τα αυγά). Στην υπόλοιπη Ελλάδα λέγεται καγιανάς, καϊκανάς ή στην Κύπρο απλώς ντομάτες με αυγά.)
Σας δίνουμε σήμερα συνταγή για καγιανά, από την σελίδα Kopiaste.info, φωτο imerazante.gr
Σας δίνουμε σήμερα συνταγή για καγιανά, από την σελίδα Kopiaste.info, φωτο imerazante.gr
Υλικά
8 μέτριες γινωμένες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
8 αυγά
Αλάτι (με προσοχή)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα τρίμματα φέτας
8 μέτριες γινωμένες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
8 αυγά
Αλάτι (με προσοχή)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα τρίμματα φέτας
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι με αλάτι, για να φύγουν τα υγρά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλος ο χυμός και να μείνει μια σάλτσα πηκτή.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με σαλάτα και μπόλικο ψωμί!
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλος ο χυμός και να μείνει μια σάλτσα πηκτή.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με σαλάτα και μπόλικο ψωμί!