Γκούλας “αλλιώς”, σαν φαγητό με κιμά και μακαρόνια με όλα τα συστατικά της αυθεντικής συνταγής.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας.έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτό
450 γρ. μοσχαρισιος κιμάς
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 1/4 φλ.τσ. ζωμός βοδινού
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ.γλ. ιταλικό μπαχαρικό ή ότι σας αρέσει
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά (πιπέρι κόκκινο)
1 1/2 φλ.τσ. μακαρόνια κοφτά ή γυριστά ωμά
1 φλ.τσ. τσένταρ κομμάτια μικρά
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτό
450 γρ. μοσχαρισιος κιμάς
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 1/4 φλ.τσ. ζωμός βοδινού
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ.γλ. ιταλικό μπαχαρικό ή ότι σας αρέσει
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά (πιπέρι κόκκινο)
1 1/2 φλ.τσ. μακαρόνια κοφτά ή γυριστά ωμά
1 φλ.τσ. τσένταρ κομμάτια μικρά
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, θερμαίνετε λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό περισσότερο.
Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 6 λεπτά.
Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 6 λεπτά.
Στραγγίστε το λίπος (ή βγάλτε το με κουτάλι) Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε πάστα ντομάτας και ανακατέψτε,στη συνέχεια ρίξτε ζωμό, σάλτσα ντομάτας και ντομάτες σε κύβους. Ρίξτε το μπαχαρικό που θέλετε και πάπρικα και ανακατέψτε μαζί τα ωμά μακαρόνια.
Προσθέστε πάστα ντομάτας και ανακατέψτε,στη συνέχεια ρίξτε ζωμό, σάλτσα ντομάτας και ντομάτες σε κύβους. Ρίξτε το μπαχαρικό που θέλετε και πάπρικα και ανακατέψτε μαζί τα ωμά μακαρόνια.
Σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, περίπου 15-20 λεπτά.
Τέλος το τυρί και τον μαϊντανό
πηγη delish.com