- 125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 125 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 35 γρ. βούτυρο φρέσκο
Η ποσότητα αυτή είναι για ένα κέικ κλασσικό, αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα, διπλασιάζετε ή τριπλασιάζετε τις ποσότητες
Πώς το κάνουμε
Λιώνουμε σε μπεν μαρί (βάζουμε νερό σε κατσαρολάκι και επάνω βάζουμε ένα φαρδύ σκεύος μεταλλικό με την σοκολάτα) την κουβερτούρα, σε μέτρια φωτιά, να μην μας καεί.
Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε στο γλυκό μας