Μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ!
Υλικά
3 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ.γλ.αλάτι
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
18 κουταλιές της σούπας.βούτυρο, μαλακό
1 1/2 φλ.τσ. κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. γλ. υγρή βανίλια ή 3-4 αμπούλες
3 αυγά
2 1/4 φλ.τσ. λευκά τσιπς σοκολάτας
1 φλ.τσ. τρούφα χρωματιστή
1 1/2 κουτ.γλ.αλάτι
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
18 κουταλιές της σούπας.βούτυρο, μαλακό
1 1/2 φλ.τσ. κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. γλ. υγρή βανίλια ή 3-4 αμπούλες
3 αυγά
2 1/4 φλ.τσ. λευκά τσιπς σοκολάτας
1 φλ.τσ. τρούφα χρωματιστή
Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180, αντιστάσεις
Βουτυρώστε ένα ταψί 25Χ35 ή λίγο μεγαλύτερο και στρώστε λαδόκολλα
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να αφρατεψουν
Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να αφρατεψουν
Προσθέστε βανίλια και αυγά και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν ωραία.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου σε παρτίδες και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν καλά
Ρίξτε μέσα τα 1 1/2 φλιτζάνια τσιπ σοκολάτας (από την συνολική ποσότητα) και 3/4 φλιτζάνι (από την τρούφα) πασπαλίζουμε.
Μεταφέρετε το μείγμα στο σκεύος που θα ψήσετε και ρίξτε από πάνω 1/4 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας και το 1/4 φλιτζανιού τρούφας που έμειναν
Μεταφέρετε το μείγμα στο σκεύος που θα ψήσετε και ρίξτε από πάνω 1/4 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας και το 1/4 φλιτζανιού τρούφας που έμειναν
Ψήστε για 30′ μέχρι να πάρουν οι άκρες χρώμα
Όταν κρυώσει λίγο, λιώνετε 1/2 φλ.τσ. λευκά τσιπς σοκολάτας που έμεινε, το ρίχνετε πάνω στο ψημένο γλυκό και ρίχνετε και τρούφα
πηγη delish.com