Υλικά (μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές αν θέλετε στα είδη των υλικών)
1 + 3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60g κρύο βούτυρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού άχνη ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα (ή άλλο που λιώνει)
ζαμπόν ψιλοκομμένο (όσο θέλετε, ή άλλο αλλαντικό)
440 γραμμάρια θρυμματισμένο ανανά σε χυμό, στραγγισμένο καλά
1/3 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας (υπάρχει έτοιμη στο εμπόριο ή βάλτε πελτέ ντομάτας λίγο αραιωμένο)
1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
λίγη πάπρικα γλυκιά αν θέλετε
Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C / 180C στον αέρα. Βουτυρώστε ή λαδώστε ένα ταψί 20cm x 30cm.
Απλώστε λαδόκολλα
Τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ ή βάλτε τα υλικά σε μπωλ και χρησιμοποιήστε μίξερ χειρός
Ανοίξτε λίγο χώρο στην μέση του μείγματος και προσθέστε γάλα, μαϊντανό, 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, ζαμπόν και ανανά.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανακατέψτε για να σχηματίσετε μια μαλακή, κολλώδη ζύμη. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Γυρίστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε απαλά για να φέρετε τη ζύμη μαζί, προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι εάν χρειαστεί. Ξεδιπλώστε για να σχηματίσετε ένα ορθογώνιο 20cm x 30cm.
Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα πίτσας πάνω από τη ζύμη. Πασπαλίστε με 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα. Ρίξτε κρεμμύδι και πιπεριά. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση και να λιώσει το τυρί. Αφήστε να μείνει για 10 λεπτά εκτός φούρνου.
Μετά κόψτε σε μπαστουνάκια-μερίδες.
πηγη taste.com.au