Υλικά για ένα σκεύος 25Χ30 περίπου
2/3 από μια φυτική κρέμα γάλακτος των 500 γρ.
1/2 ζαχαρουχο γάλα (το μεγάλο)
1 φάκελο ζελέ ανανά (ή άλλο)
Μπισκότα digestive,(τα στρόγγυλα)
Λίγο γάλα
Μπορείτε να κάνετε το γλυκό και σε μεγαλύτερο σκεύος με ολόκληρη την φυτική κρεμα γάλακτος και ολόκληρο το ζαχαρουχο. Επίσης θα διπλασιασετε το ζελέ δηλ. 2 φακέλους
Εκτέλεση
Σε μπωλ βρέχω τα μπισκότα στο γάλα πολύ γρήγορα.
Σε άλλο μπωλ χτυπάω το ζαχαρουχο με την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται πολύ ντουρο το υλικό.
Βάζω τα μπισκότα στο σκεύος σε σειρά, στα κενά σπάω μπισκότα και κάνω τον πάτο ενιαία στρωμένο. Στρώνω την μισή δόση κρέμας και ξαναβάζω μπισκότα βρεγμένα και ξανά κρέμα. Βάζω το σκεύος στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Με τις αναλογίες που αναγράφονται στην συσκευασία διαλύω την σκόνη ζελέ σε νερό κλπ. Αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βαζω το υγρό ζελέ σιγά σιγά κουταλιά κουταλιά στο, κρύο και ημιτελές γλυκό από το ψυγείο
Μετά ξαναβάζω στο ψυγείο να πήξει το ζελε από πάνω.