Υλικά
1 και 1/3 φλ. τσ. νερό χλιαρό
2 και 1/4 κ.γλ. μαγιά ξερή ή 1 φακελάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
3/4 κ.γλ. αλάτι
3 και 1/2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό για την επάλειψη
Για την γέμιση βάζετε υλικά της αρεσκείας σας, αρκεί να βάλετε πρώτα πάνω στην ανοιγμένη ζύμη, διαλυμένη πάστα ντομάτας και όχι σάλτσα ντομάτας μαγειρεμένη γιατί θα έχει πολλά υγρά.
Τι κάνω
Βάζω σε μπωλ την μαγιά, την ζάχαρη και το νερό και αφήνω να ενεργοποιηθεί για 5′.
Μετά ρίχνω όλα τα υλικά και ζυμώνω. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν βυθίσουμε το δάχτυλο μας μέσα και η ζύμη μείνει . Αν επανέλθει προς τα πάνω τότε θέλει κι άλλο ζύμωμα. Εναλλακτικά την ζυμώνετε σε μίξερ με γάντζο.
Μην προσθέστε αλεύρι αν λίγο κολλάει!
Λαδώνω ελάχιστα ένα μπωλ μεγάλο και βάζω την ζύμη μέσα, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον.
Μόλις είναι έτοιμη, την απλώνω σε λαδόκολλα, πρώτο υλικό που βάζω είναι μαλακό βούτυρο που θα πάει σε όλη την επιφάνεια προσεκτικά και αμέσως μετά την διαλυμένη πάστα ντομάτας.
Συνεχίζω με υλικά της αρεσκείας μου.
Κλείνω από τα πλαϊνά, και μετά τυλίγω όμορφα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.
Αλείφω με αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό
Χαράζω σε 3-4 σημεία την επιφάνεια.
Ψήνω στους 200 βαθμούς, για 25′, ή στην ένδειξη για πίτσα ή πάνω κάτω αντιστάσεις.
Μπορείτε πριν αλείψετε με αυγό να βάλετε το ρόλο στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνη και να ψήσετε την άλλη μέρα.