(faiapotontoposou.wordpress.com)
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. τριμμένη φορμαέλα
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. τριμμένη φορμαέλα
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
2 φύλλα σπιτικά ή εμπορίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Κάνουμε μια απαλή κρέμα με το γάλα και το σιμιγδάλι προσθέτοντας την φορμαέλα και τέλος τα αυγά.
-
Τοποθετούμε τη γέμιση σε φύλλα, σκεπάζουμε με φύλλο και ψήνουμε.
*Οι παλιές καλονοικοκυράδες όμως που έψηναν στην χόβολη, τοποθετούσαν το ταψί στην πυροστιά και όταν ΄΄έπαιρνε΄΄ από κάτω, το γύριζαν με το πλαστήρι και ψηνόταν και από πάνω. Κάποιες ξέραιναν το φύλλο στη μπουράνα (γάστρα) και μετά έριχναν τη γέμιση, διαδικασία που έκανε την πίτα τραγανότερη.