Πονηρό ή πολυκατοικία
Το πάχος της ζύμης πριν την ψήσετε δεν πρέπει να ξεπερνάει το μισό δάχτυλο!
Υλικά
Για τη ζύμη
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 μπέικιν
1 βανίλια
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 αυγά
αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη εύπλαστη
Για την κρέμα
1 κουτί κάστερ πάουντερ
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού γάλα
2 ποτήρια του νερού νερό
1 κουτί άγλυκο κακάο
1 κουτί κάστερ πάουντερ
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού γάλα
2 ποτήρια του νερού νερό
1 κουτί άγλυκο κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη σε ένα μπώλ και χτυπάμε με το μίξερ. Ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το μπεικιν και τη βανίλια και σιγά σιγά αλεύρι. Μόλις αρχίσει και γίνεται σφιχτό το μείγμα το βγάζουμε από το μπωλ και συνεχίζουμε στον πάγκο ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3 και ανοίγουμε 3 φύλλα.
Τα βάζουμε ξεχωριστά σε λαδωμένα ταψάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσοχη πρέπει να βγούνε μαλακά. Κάθε ένα που βγαίνει το τυλίγουμε με πετσέτα για να μην ξεραθεί.
Μόλις ψήσουμε τα παντεσπάνια ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το κάστερ πάουντερ. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα το κακάο ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το κάστερ που έχουμε διαλύσει προηγουμένως. Μόλις πήξει η κρέμα είναι έτοιμη.
Παίρνουμε ταψάκι στρώνουμε ενα παντεσπάνι, ρίχνουμε κρέμα και εναλλαξ τελειώνουμε με κρέμα. Ρίχνουμε μπόλικο ινδοκάρυδο αμέσως!
Μόλις ψήσουμε τα παντεσπάνια ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το κάστερ πάουντερ. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα το κακάο ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το κάστερ που έχουμε διαλύσει προηγουμένως. Μόλις πήξει η κρέμα είναι έτοιμη.
Παίρνουμε ταψάκι στρώνουμε ενα παντεσπάνι, ρίχνουμε κρέμα και εναλλαξ τελειώνουμε με κρέμα. Ρίχνουμε μπόλικο ινδοκάρυδο αμέσως!
πηγη cookpad.com 2014 Αναστασία