από την καλή μας φίλη Λιτσα Μπουκουβάλα Νάντζιου
Κιτρολεμονο γλυκό.
5 κιτρα
1 κιλό ζαχαρη
3 ποτήρια νερο
1μεγαλο λεμόνι τον χυμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξινο
2 βανιλιες
Κόβουμε στα 4 τα κίτρα και τα ξυνουμε στον τριφτη, τα κάνουμε ρολακια ή σε χοντρά μπαστουνακια, τα βράζουμε 2 φορές από 5 λεπτά, τα στραγγιζουμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις φλούδες, βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, σβήνουμε την κουζίνα και το αφήνουμε όλη την νύχτα. Την επόμενη τελειώνουμε το γλυκό, ρίχνουμε το λεμόνι, το ξινό, τις βανίλιες και όταν κρυώσει το βάζουμε στα βάζα. (ήδη αποστειρωμένα και ανάποδα το γλυκό για 24 ώρες)