Για τη ζύμη της πίτσας (4 πίτσες μεσαίες)
330 γρ. Αλεύρι (αγοράστε ένα ειδικό για πίτσα τύπου 00)
70g νερό
14g αλάτι
Διαβάστε παρακάτω κάτι σημαντικό για πολλές ζύμες που κάνετε!
Σημείωση: Έχουμε υποθέσει θερμοκρασία δωματίου περίπου 20C Εάν το δωμάτιό σας είναι λίγο πιο κρύο από αυτό, αντικαταστήστε την ποσότητα της μαγιάς για 0,9 g. Εάν το δωμάτιό σας είναι λίγο πιο ζεστό από αυτό, αντικαταστήστε την ποσότητα της μαγιάς για 0,3g.
Μέθοδος (θα χρειαστούν πάνω από 12 ώρες για να φάτε μια πίτσα!)
Κάντε το προζύμι poolish : ανακατέψτε 300g νερό και 300g αλεύρι με 6g ξηρή μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
Καλύψτε (με μεμβράνη ή πλαστική σακούλα) και αφήστε το να αποδόσει για περίπου 10 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου (ή έως ότου το μείγμα είναι πραγματικά αφρώδες με πολλές φυσαλίδες).
Προσθέστε 70g νερό, 330g αλεύρι και 14g αλάτι στο προζύμι poolish για να σχηματίσετε μεγάλη ζύμη πίτσας.
Καλύψτε και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5-10 λεπτά (ή έως ότου η ζύμη είναι ελαστική και λεία).
Καλύψτε και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Χωρίστε και διαμορφώστε τη ζύμη σε 4 ίσες μπάλες ζύμης.Διαμορφώστε και ψήστε τις πίτσες σας ή μια τεράστια πίτσα ταψιού!