Τα άνθη νερατζιάς γίνονται καταπληκτικό γλυκό του κουταλιού και λικέρ!
Μια συνταγή από την Άνδρο!
Υλικά:
1 ποτήρι νερού πατωμένο καθαρισμένο άνθος
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
3 λεμόνια στιμμένα
(ή αν κάνετε περισσότερο, στα 5 ποτήρια ζάχαρη, 2 1/2 ποτήρια νερό και 4 λεμόνια)
Πώς γίνεται
Μαζεύουμε το άνθος από την νεραντζιά, το καθαρίζουμε καλά, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και ρίχνουμε τα άνθη νερατζιάς, μόλις βράσει. Αφήνουμε τα άνθη να βράσουν καλά και δοκιμάζοντας συχνά αν έχουν λιώσει. Μόλις αρχίσουν να λιώνουν σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε λίγο από το στιμμένο λεμόνι για να ασπρίσσουν τα άνθη και να πάρουν γεύση και οσμή, μέσα στην κατσαρόλα.
Μετά από λίγο τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν. Σε λίγο, τα απλώνουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε νερό και το υπόλοιπο λεμόνι, ώστε να σκεπάζονται ίσα-ίσα!Μία ώρα αργότερα τα ξαναστραγγίζουμε ρίχνοντας τα στο τριπυτό και μετά όπως είναι εκεί μέσα τα βάζουμε κάτω από την βρύση και τα βρέχουμε.Πριν το κάνετε αυτό, βάζετε να βράζει το νερό με την ζάχαρη, όταν βράσει ρίχνουμε το άνθος που είναι ήδη ζουλιγμένο και στραγγισμένο καλά μέσα στο βραστό νερό και το ταράζουμε με ένα κουτάλι.
Μετά από ένα δεκάλεπτο, με το κουτάλι, παίρνουμε λίγο απο το σιρόπι του γλυκού και το βάζουμε σε ένα πιατάκι.
**Παρατηρούμε αν γίνεται πικτό σαν το μέλι, αν ναι τότε είναι έτοιμο!!**Αν όχι ξανακάνετε την τελευταία διαδικασία έως ότου πήξει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!
πηγη androsnetcenter.gr φωτο από gastroporn-wordpress.com