Το πιο απλό και νόστιμο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε, αν αγαπάτε τις γλυκόξινες γεύσεις.
Θα το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες
Υλικά
6 μπριζόλες χοιρινού κρέατος χωρίς κόκαλα (ή μπορείτε να το κάνετε με ψαρονέφρι)
3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι μηλόξυδο ή απλό
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σόγιας σως
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις χοιρινές μπριζόλες με πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι, θωρακίστε το χοιρινό σε μέτρια φωτιά για 4-6 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρέστε και διατηρήστε ζεστό.Προσθέστε το νερό, το ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη, τη σόγια και τη σάλτσα Worcestershire στο τηγάνι ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει
Ρίξτε το κορν φλάουρ στο κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί, το ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει
Επιστρέψτε τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μειώνουμε τη θερμότητα σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.