Μια ωραία ιδέα για χοιρινό ή κοτόπουλο, τώρα τις γιορτές!
Κοτόπουλο ή χοιρινό με πορτοκάλι και μέλι και σάλτσα από το ζουμί του!
Υλικά συνταγής
5 Μπουτάκια κοτόπουλου (ή 500 -600 γρ χοιρινό ψαχνό)
Το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
1 πορτοκάλι σε ροδέλες (μια για κάθε πιάτο)
1 μεγάλη κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 καρφάκι γαρύφαλλο
1 μπαχάρι
μερικούς κόκκους ροζ πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ + 1/2 ποτηρι κρασιού κρύο νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα μπουτάκια ή το χοιρινό και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια ή τα κομμάτια χοιρινού μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στραγγίζουμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια ή το χοιρινό και να πήξει λίγο η σάλτσα.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια ή τα κομμάτια χοιρινού μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στραγγίζουμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια ή το χοιρινό και να πήξει λίγο η σάλτσα.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε το κρέας και ρίχνουμε την σάλτσα επάνω του ή στο ρύζι που έχουμε κάνει για γαρνιτούρα
πηγη koitamagazine.gr