Θα ασχοληθούμε πάλι με τις σούπες λοιπόν, λίγο πιο “επαγγελματικά”!
Σύμφωνα με τον δάσκαλό μου στην σχολή, οι σούπες χωρίζονται σε 2 μεγάλες κατηγορίες
- Σούπες διαυγείς (άδετες)
- Σούπες δεμένες
Οι διαυγείς σούπες χωρίζονται σε
- παρασκευή από ζωμό κρέατος ή φον από κόκκαλα
- παρασκευή από ζωμό πουλερικών ή φον
- φον λαχανικών
- υπάρχει επίσης και ο διαχωρισμός σε κονσομέ και ζωμό
Οι δεμένες σούπες χωρίζονται σε
- παρασκευή από πουρέ λαχανικών
- βελουτέ
- κρέμες (ίδια με βελουτέ, αλλάζει το όνομα απλώς ανάλογα την πυκνότητα-υφή)
- παρασκευή με λαχανικά -απέραστες
- παρασκευή με βάση δημητριακά
Όλες οι σούπες “βελουτέ” ή σούπες “κρέμες” περιέχουν κρέμα γάλακτος για φαγητά.
Αν θέλετε να αποφύγετε την κρέμα γάλακτος βάζετε λίγο ξινόγαλο ή γιαούρτι (αυτό με την πέτσα, χωρίς την πέτσα.)
Επίσης ταιριάζουν ξηροί καρποί καβουρντισμένοι και μπέικον, ακόμα και λίγο τηγανισμένο κρεμμύδι, ή μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο.