Kafta (Λιβανέζικα κεφτεδάκια περασμένα σε μικρή σούβλα)
Φτιάχνονται από κιμά αρνίσιου, μοσχαρίσιου ή κρέας κοτόπουλου αναμειγμένο με μαϊιντανό, μπαχαρικά και κρεμμύδι. Σερβίρονται σκέτα με πίτα ή με πατάτες σε σάλτσα ντομάτας.
Υλικά
1 1/2 κιλά άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (μπορείτε και ανάμεικτο αρνίσιο-μοσχαρίσιο)
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
6 ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
6 ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το πιπέρι καγιέν, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 κομμάτια και καθένα σε πέντε έξι κεφτέδες, τους οποίους καρφώνουμε τον έναν δίπλα στον άλλο στο ξυλάκι.
Τα ψήνουμε για περίπου 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε ζεστά με πράσινη σαλάτα.
**μπορείτε να τα τηγανίσετε τα κεφτεδάκια αν θέλετε και να τα περάσετε στη σούβλα-ξυλάκι
πηγη eretikos.gr