Από τον καλό μας φίλο Στυλιανός Καφετζής
Λαζάνια κινεζικό (νηστίσιμα)
Για 4 άτομα:
500gr λαζάνια
100ml σόγια σως απλή
100ml σόγια σως γλυκιά
2 κολοκύθια σε λοριδες
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
3 καρότα σε λωριδες
3 πιπεριές χρωματιστές
1/2 κινεζικό λάχανο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά τσιγαριζουμε το καρότο για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για άλλα 3λεπτα. Προσθέτουμε μαζί το κολοκύθι και τις πιπεριές και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Βράζουμε τα λαζάνια για ένα με δύο λεπτά λιγότερο από ότι λένε οι οδηγίες. Στο τηγάνι προσθέτουμε όλα τα υγρά (μπορείτε να προσθέσετε και 2 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως) και ανακατεύουμε μόλις πάρει βραση προσθέτουμε το λάχανο το αφήνουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα βρασμένα λαζάνια. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια κοτόπουλου στην αρχή ή γαρίδες πριν το τέλος. Καλή όρεξη.