Πασχαλινά καλτσουνια φούρνου! Τα φτιάχνουμε Μ. Πέμπτη μαζί με το βάψιμο των αυγών.
Υλικά:
ΖΎΜΗ:
1kg αλεύρι γοχ
Μια πρέζα αλάτι
2 σφηνάκια Λαδι
1 τσικουδοποτηρο τσικουδιά (κι ένα στην υγειά μας!)
Όσο νερό πάρει
ΓΈΜΙΣΗ:
1/2 kg μυζήθρα
3 κορφές δυόσμο αν δεν το θέλετε έντονο σαν άρωμα βάζετε λιγότερο, (ή μια πρέζα αποξηραμένο)
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια, αν υπάρχει μηχάνημα ζύμης ακόμα καλύτερα για πιο εύκολο & γρήγορο άνοιγμα, αλλιώς αλευρώνουμε επιφάνεια εργασίας & κάνουμε λωρίδες και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Αφού ανοίξουμε το ζυμάρι βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου για γέμιση και το κλείνουμε σε φάκελο. Έκανα διπλή δόση & μου βγήκαν 70 καλτσουνια. Το φύλλο δεν το θέλουμε πολύ λεπτό γιατί μπαίνουν στον φούρνο, αν έχετε μηχάνημα το περνάμε 3 φορές από εκεί, μια σε κάθε σκάλα 6,5 & 4. Περνάμε από πάνω με αυγό & αν θέλουμε βάζουμε & σουσάμι, τα τρώμε Μ. Σάββατο & μετά. Εγώ τα έφτιαξα σήμερα & τα έβαλα στην κατάψυξη μέχρι να τα ξεπαγώσω για τα ψήσω (χωρίς αυγό & σουσάμι από πάνω).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 30′.
Συγχωρέστε το βίντεο είναι λίγο δύσκολο με το ένα χέρι καλή επιτυχία!