ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ “ΚΑΝΟΛΙ” (σας δείξαμε με κρέμα, υπάρχει η συνταγή στο site) τώρα με σοκολάτα!
Υλικά για 4 άτομα
-
250γρ. τυρί ricotta
-
250 γρ. ζύμη για τάρτες
-
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
-
70 γρ. φουντούκια
-
2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
-
25 γρ. ζάχαρη
-
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
-
Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 λωρίδες 9Χ12εκ.
-
Τυλίγουμε κάθε λωρίδα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κυλίνδρους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
-
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά, αντιστασεις. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα, το τυρί, τη ζάχαρη και το λικέρ.
-
Αφού ψήσουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τους μεταλλικούς κυλίνδρους και αφήνουμε τα κανόλι να κρυώσουν ελαφρώς.
-
Τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα που ετοιμάσαμε και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
πηγη thessalonication.gr
newsbeast.gr