Υλικά
1 φλ.τσ. ζεστό γάλα
1 φλ.τσ. ζεστό νερό
1 φλιτζάνι τσ. λάδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά
4 φλιτζάνια αλεύρι πολυτελείας ή γοχ
Λευκό τυρί για την γέμιση (όσο θέλετε π.χ. 200-250γρ)
1 κρόκο διαλυμένο σε λίγο νερό για άλειμμα
Για τη ζύμη, πάρτε το γάλα, το νερό, το λάδι, το ασπράδι αυγού, την ζάχαρη, τη μαγιά
σε μια σακκούλα για τρόφιμα, μεγάλη.
Ανακατέψτε καλά, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέσα στη σακούλα.
Βάλτε την σακκούλα σε μια λεκανίτσα.
Καλύψτε το για να διατηρηθεί ζεστό.
Αφήστε να διογκωθεί
Πάρτε την απαλή ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια
Κάντε 11 μικρές μπάλες, ανοίξτε τις λίγο με το χέρι σας, βάλτε τη φέτα μέσα,
και δώστε σχήμα μακρουλό
Βάλτε τα σαν μαργαρίτα μέσα σε μια φόρμα με σούστα
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή
στο φούρνο στους 50 ° για 20 λεπτά.
Περίμενε μέχρι να φουσκώσει.
Αλείψτε με κρόκο (διαλυμένο με ελάχιστο νερό)
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο 200 °, αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει όμορφα , περίπου 25'
Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με κάθε φούρνο.
ordanburdansurdan.com