Μπουκιά τυρο-μακαρονιών! Ζεστό σνακ
Συστατικά
350γρ μακαρόνια κοφτά ή καμπυλωτά βρασμένα
150 γρ τυρί κρέμα
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κουταλιές της σούπας. κρύο αλατισμένο βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. τσ. γάλα
2 κ.σ. γιαούρτι
αλάτι και πιπέρι
για την κρούστα:
2 φλιτζάνια θρυμματισμένα Crackers αλμυρά
6 κουταλιές της σούπας. το βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
150 γρ τυρί κρέμα
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κουταλιές της σούπας. κρύο αλατισμένο βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. τσ. γάλα
2 κ.σ. γιαούρτι
αλάτι και πιπέρι
για την κρούστα:
2 φλιτζάνια θρυμματισμένα Crackers αλμυρά
6 κουταλιές της σούπας. το βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
Τι κάνουμε
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ή βουτυρώστε θήκες για μάφινς
Ανακατέψτε τα υλικά για την κρούστα πρώτα , καλά.
Σε κάθε λαδωμένη ή βουτυρωμένη θήκη, βάλτε 1 κ.σ. από το μείγμα , απλώστε και πιέστε να πάει και στα τοιχώματα της.
Η κρούστα πρέπει να βγαίνει λίγο στις πλευρές.
Ανακατέψτε τα υλικά για την κρούστα πρώτα , καλά.
Σε κάθε λαδωμένη ή βουτυρωμένη θήκη, βάλτε 1 κ.σ. από το μείγμα , απλώστε και πιέστε να πάει και στα τοιχώματα της.
Η κρούστα πρέπει να βγαίνει λίγο στις πλευρές.
Στα βρασμένα μακαρόνια προσθέστε το τυρί, το τσένταρ, το γιαούρτι , το γάλα, τα αυγά, το κρύο βούτυρο και το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα πολύ καλά
Βάλτε περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας. μείγματος σε κάθε θήκη πάνω από την προετοιμασμένη κρούστα.
Ψήστε για 15-20 λεπτά, στις αντιστάσεις ή λιγότερη ώρα στον αέρα. Βγάλτε τα** από το φούρνο και αφήστε το να καθίσουν τουλάχιστον 10 λεπτά. **
Εάν προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε πριν από αυτό, θα καταρρεύσουν καθώς τα βγάζετε.
Με ένα μαχαίρι βοηθήστε τα να βγουν από τις θήκες!
πηγη oldhousetonewhome.net