Ανοιξιάτικη καρμπονάρα!
Υλικά
6 φέτες μπέικον, κομμένα σε κομμάτια 3 εκ
1 κολοκυθάκι κομμένο σε μισοφέγγαρα (ροδέλες και μετά στη μέση)
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4 -5 κ.σ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γρ. μακαρόνια, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
5 κρόκοι αυγών
1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά γιατί καρμπονάρα και κρέμα γάλακτος δεν είναι το σύνηθες)
1/2 φλ.τσ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, καθώς επιπλέον και για σερβίρισμα
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κολοκυθάκι κομμένο σε μισοφέγγαρα (ροδέλες και μετά στη μέση)
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4 -5 κ.σ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γρ. μακαρόνια, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
5 κρόκοι αυγών
1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά γιατί καρμπονάρα και κρέμα γάλακτος δεν είναι το σύνηθες)
1/2 φλ.τσ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, καθώς επιπλέον και για σερβίρισμα
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, 10 λεπτά. Αφαιρέστε το μπέικον από τηγάνι, διατηρώντας το λίπος του μπέικον.
Σε μέτρια φωτιά, στην ίδια κατσαρόλα, μαγειρεύουμε κολοκυθάκια, κρεμμύδια και μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, 7 λεπτά.
Σε μέτρια φωτιά, στην ίδια κατσαρόλα, μαγειρεύουμε κολοκυθάκια, κρεμμύδια και μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, 7 λεπτά.
Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε μαγειρεμένα μακαρόνια και μαγειρεμένο μπέικον.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγού, τη βαριά κρέμα και την παρμεζάνα. Ρίχνουμε πάνω από μακαρόνια ενώ είναι ακόμα ζεστά και ρίχνουμε να ανακατευτούν.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα.
πηγη delish.com