Μπουρέκι με φύλλο και γέμιση κιμά
(θυμάστε που σας δείξαμε μια τυρόπιτα με ενδιάμεσο άλειμμα φύλλων; αυτή η συνταγή έχει γέμιση κιμά!)
Υλικά για τον κιμά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Για τα φύλλα + άλειμμα
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
1/2 κιλό Φύλλο κρούστας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
1/2 κιλό Φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματισθεί, μισό λεπτό
Προσθέστε τον κιμά, ανακατεύετε να ξεσβολιάσει Ανακατέψτε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για επιπλέον 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί γιαούρτι, ελαιόλαδο και αυγό. Αλείψτε ένα λεπτό στρώμα από το μείγμα, στον πάτο ενός ταψιού 30 Χ 40 (περίπου).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί γιαούρτι, ελαιόλαδο και αυγό. Αλείψτε ένα λεπτό στρώμα από το μείγμα, στον πάτο ενός ταψιού 30 Χ 40 (περίπου).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
Τοποθετήστε ένα φύλλο στο αλειμμένο ταψί. Αλείψτε απαλά με το μείγμα γιαουρτιού. Επαναλάβετε με τα μισά φύλλα φύλλου.
Απλώστε το μείγμα κιμά
Απλώστε το μείγμα κιμά
Τοποθετήστε ένα φύλλο πάνω από το μείγμα. Και πάλι βάζοντας 1 -1 τα φύλλα όλα αλειμμένα με το μείγμα γιαουρτιού μέχρι να τελειώσουν. Χαράξτε και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο τέλος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις για 40-50 λεπτά. Αφήστε το να καθίσει 10 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις για 40-50 λεπτά. Αφήστε το να καθίσει 10 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
*αν δείτε ότι το μείγμα γιαουρτιού δεν αρκεί (λόγω αριθμού φύλλων), φτιάξτε λίγο ακόμα με αναλογίες που δίνονται.
πηγη tarasmulticulturaltable.com