Γλυκιά κολοκυθόπιτα! με ωραία υλικά, εύκολη και φουλ σιροπιασμένη και το φύλλο καθόλου τραχύ!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας (θα χρειαστούν 10 φύλλα)
1 κιλό τριμμένη κολοκύθα πορτοκαλί
1/2 φλ.τσ. φρυγανιά
1/2 φλ.τσ. ψιλό σιμιγδάλι
1/2 φλ.τσ. σταφίδες ξανθές
1 φλ. τσ. καρύδια
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
Περίπου 220γρ βούτυρο αγελαδινό ή ότι θέλετε (λάδι + βούτυρο ή βούτυρο αγελαδινό + φυτίνη) λιωμένο
Για το σιρόπι : 1 φλ.τσ. νερό, 2 φλ.τσ. ζάχαρη, χυμό από μισό λεμόνι, 1-2 ξύλα κανέλα
Η διαδικασία είναι απλή
Τρίβουμε την κολοκύθα (αφού την καθαρίσουμε) και την αφήνουμε 2-3 σε σουρωτήρι. Μετά την στίβουμε με τα χέρια μας να βγάλει όλα τα υγρά.
Ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα με όλα τα υλικά
Παίρνουμε 2-2 φύλλα και με πινέλο τα βουτυρώνουμε “πιτσιλιστά”, τα ραντίζουμε δηλαδή δεν τα πατάμε, όπως κάνουμε με όλα τα σιροπιαστά που έχουν φύλλο.
Βάζουμε την γέμιση (περίπου 4-5 πολύ μεγάλες κουταλιές) στην στενή άκρη, τυλίγουμε σε ρολό απλό, βάζουμε σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψί να το χωράει ακριβώς.
Ότι περισσέψει από βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω να βουτυρωθούν καλά!
Ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, 50′ περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό. Το κόβουμε.
Βράζουμε το σιρόπι για 5′.
Το γλυκό κρύο -χλιαρό
το σιρόπι να καίει! Ρίχνουμε και αφήνουμε να ρουφήξει για 4 ώρες.



Καλή επιτυχία