Καριόκες από μπαγιάτικο κέικ! Σαν ζαχαροπλαστείου!
(σπεσιαλιτέ Ξάνθης μεν, αλλά αυτός ο τρόπος παρασκευής τους έχει κάνει θραύση όπου τις κέρασα και την συνταγή την είχα δημοσιεύσει τον Φεβρουάριο του 2017, είναι από το ccokpad.com)
Υλικά
30-35 άτομα
500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
200-300 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
200 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
3-4 κουταλιές κακάο
ξύσμα πορτοκαλιού
200-300 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
200 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
3-4 κουταλιές κακάο
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο
250-300 γρ κουβερτούρα
2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο
250-300 γρ κουβερτούρα
2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο
Κάνετε ψίχουλα στο μουλτι το κέικ και τα καρύδια.
- Περιχύνετε με τη λιωμένη μαργαρίνη
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Πλάθετε ένα ή δύο μπαστούνια και το βάζετε στην κατάψυξη.
- Μερικές ώρες μετά βγάζετε, ετοιμάζετε το γλάσο, κόβετε ΛΕΠΤΕΣ φέτες και τις βουτάτε στο γλάσο
- Τις ακουμπάτε σε λαδόκολα να κρυώσουν και τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.