Από την καλή μας φίλη Αρχοντούλα Φωτοπούλου
Καρυδόπιτα αφρός συνταγή πολύ παλιά της γιαγιάς μου απο την Κερασιά ένα μικρο χωριό στα Καλαβρυτα❤
Υλικά
15 αυγα
15 κουταλιες σιμιγδαλι ψιλο
15 κουταλιες ζαχαρη
15 κουταλιες καρυδι χοντροκομμενο
2 βανιλιες
μισο κρασοποτηρο κονιακ
1 κουτ. του γλυκου σοδα μαγειρικής
2 κουτ. του γλυκου κανελα
1 κουτ. του γλυκου γαρυφαλλο
Σιροπι:
1,5 ποτηρι ζαχαρη
4 ποτηρια νερο
1 ξυλακι κανελα
λιγες σταγονες λεμονι
Εκτέλεση: χτυπάμε χώρια τα ασπράδια κ χώρια τους κρόκους με τη ζάχαρη
Βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά (λιώνουμε τη σόδα στο κονιακ) στο τέλος βάζουμε τα ασπράδια ανακατευοντας απαλά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για μισή ωρα , αντιστάσεις πάνω-κάτω ( θα κάνετε το τεστ του μαχαιριού, θα το βυθίσετε στο κέντρο του γλυκού στην μισή ώρα να δείτε αν αφήνει υπολείμματα ζύμης)
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτα
Σιροπιαζουμε το κρυο γλυκό με ζεστό σιροπι 😋😋😋