Καρυδόπιτα αλάδωτη (αγιορείτικη συνταγή) ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!
Υλικά (όπου φλ. = τσαγιού)
3/4 φλ. ταχίνι
1,5 φλ. ζάχαρη καστανή
2 φλ. χυμός πορτοκαλιού (θερμοκρασία δωμ. ή ελαφρά χλιαρός)
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
1,5 φλ.καρυδόψυχα χοντροκομμένη
1 φλ. τρούφα σοκολάτα
2 φλ. μαλακό αλεύρι
2 φλ. σκληρό αλεύρι
ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. σόδα φαγητού (ή 3 κ.γλ μπείκιν, οπότε σύνολο με το μπέικιν της συνταγής βάζετε 6)
250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
Μετά ρίχνουμε με τη σειρά που γράφονται όλα τα υλικά.
Αλευρώνουμε (μόνο) ένα ταψάκι και ρίχνουμε την ζύμη (είναι σφιχτή)
Ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, για 30′ περίπου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και όταν το γλυκό κρυώσει, την ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω!