από την καλή μας φίλη Tsampika Tsampika
Για τους κουραμπιέδες έβαλα
1/2 κιλό λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισο σπορέλαιο) στο ψυγείο να παγώσει για δύο ώρες
Tο χτύπησα με μία κούπα άχνη ζάχαρη να ασπρίσει να αφρατέψει
Προσθέτω μισό κρασοπότηρο ούζο, 1 κουταλάκι κοφτό σόδα φαγητού που την έχω διαλύσει σε χυμό από μισό λεμόνι .
Περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ το αλεύρι δεν το ρίχνω ολο μαζί να δούμε τη ζύμη μας να γίνεται μαλακη και να πλάθεται
Ριχνω και μία φλυτζάνα αμύγδαλα χοντροκομμένα αν θέλουμε.
Πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς η μισοφέγγαρα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα όταν βγουν από το φούρνο τους ραντίζω με ούζο
Τους αφήνω να κρυώσουν και μετά τους πασπαλίζω με την άχνη που έχω βάλει και δύο κουταλιές κορν φλάουρ μαζί και 2 βανίλιες.