από την καλή μας φίλη Μαρία Πετρίδου Γεωργίτση
Καρυδοπιτα η σιροπιαστη😋
Υλικα:
6 αυγά,
1 φλιτζάνι του τσαγιου ζαχαρη,
1 φλιτζάνι σπορελαιο.
1 φλιτζάνι φρυγανια,
1φλυτζανι αλευρι,
1 φακελάκι μπεκιν ( 3 κ.γλ. )
1 κουταλια του γλυκου κανελλα,
2 βανιλιες,
1 πρεζα αλατι,
3 κουταλιες του γλυκου κακαο (αγλυκο).
1 φλιτζάνι καρύδια σπασμενα. (Εμενα μου αρεσουν χοντροκομενα για να καταλαβαινεις την νοστημια.)
Υλικα για το σιροπι:
2 φλυτζανια ζαχαρη,
2 φλιτζάνια νερο.
Χυμο απο μισο λεμονι.
1 φλυτζανακι του καφε κονιακ.
Εκτελεση:
Χτυπαμε στο μιξερ ,πολυ καλα τα αυγα με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν.
Ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα(φρυγανια, αλευρι, μπεκιν, κανελλα, κακαο, βανιλια κ αλατι). Με ενα κουταλι μεχρι να ενωθουν.
Τα ρίχνουμε στο μιγμα των αυγων κ χτυπαμε σε χαμηλη ταχύτητα.
Στο τελος προσθέτουμε τα καρυδια κ το σπορελαιο. Βουτυρωνουμε ενα ταψι 35εκ διαμετρο κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 35 λεπτα, στον αέρα
Για να φτιαξουμε το σιροπι, βραζουμε το νερο την ζαχαρη το λεμόνι κ το κονιακ για 5 λεπτα. Αφου κρυωσει το γλυκο το χαραζουμε σε κομματιακ το σιροπιαζουμεμε χλιαρο σιροπι.
Αφηνουμε την καρυδοπιτα να σταθει 1 νυχτα.
Εμεις οπως ειδατε δεν περιμεναμε
να περασει η νυχτα😉😋❤️
*Ειναι δυο παλιες συνταγες που τις εφερα στα μετρα που αρεσουν σε εμενα κ ετσι βγηκε αυτη η συνταγουλα. Ελπιζω να σας αρεσει🌺