1 φόρμα στρογγυλή 32-34 εκ.
30′-40′
180 βαθμούς C
Υλικά |
1 & 1/4 φλ.τσ. ζάχαρη
4-5 αυγά
1 & 1/2 φλ.τσ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 φλ.τσ. σιμιγδάλι χονδρό
3 φλ.τσ. καρύδι, χοντροτριμμένο
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4-5 αυγά
1 & 1/2 φλ.τσ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 φλ.τσ. σιμιγδάλι χονδρό
3 φλ.τσ. καρύδι, χοντροτριμμένο
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
2 βανίλιες
2-3 κ.σ. κακάο
Σιρόπι:
3 φλ.τσ. ζάχαρη
6 φλ.τσ. νερό
1 κανέλα ξύλο
Εκτέλεση |
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, χλιαρό, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα μας.
Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30′-40′ ή μέχρι να ψηθεί η καρυδόπιτα. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει το σιρόπι μας να βράζει (έντονα) το αφήνουμε για άλλα 5′.
Κόβουμε σε μερίδες την καρυδόπιτα, που έχει μισοκρυώσει, και την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30′-40′ ή μέχρι να ψηθεί η καρυδόπιτα. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει το σιρόπι μας να βράζει (έντονα) το αφήνουμε για άλλα 5′.
Κόβουμε σε μερίδες την καρυδόπιτα, που έχει μισοκρυώσει, και την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Μικρά μυστικά |
Αν θέλουμε να γίνει πιο σκούρα η καρυδόπιτα προσθέτουμε κι άλλο κακάο. Επίσης, για να ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι μπορούμε να την τρυπήσουμε γύρω γύρω και σε διάφορα σημεία της με μία οδοντογλυφίδα.
syntagesmefantasia.gr