ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΠΟΥΡΕΣ, ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ. Μπαίνει και στην κατάψυξη! **
Υλικά
2 ολόκληρα καρότα
2 μεγάλες χούφτες φρέσκο σπανάκι, πλυμένο
(μπορείτε γενικά να βάλετε κι άλλα λαχανικά αντί για καρότο ή σπανάκι)
Οδηγίες
Κόψτε τα καρότα σε μπαστουνάκια ή ροδέλες και τυλίξτε τα μαζί με το σπανάκι σε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε στους 190οC, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
Ρίξτε τα στο μπλέντερ και προσθέστε λίγο μητρικό γάλα ή φόρμουλα ή βρασμένο νερό και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει πουρές.
Μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα– χωρίς όμως την ανάμειξη με το γάλα.
Tips
-
Το καρότο είναι εξαιρετικά θρεπτικό καθώς περιέχει καροτονοειδή (α-καροτίνη, β-καροτίνη) και λουτεΐνη, συστατικά που επιδρούν στον οργανισμό με ευεργετικό τρόπο: προστατεύει το ανοσοποιητικό, χαρίζει γερή όραση, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, επειδή έχει γλυκιά γεύση είναι το αγαπημένο λαχανικό των μωρών και των παιδιών.
-
Ένα φλιτζάνι σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες Α και Κ. Είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
πηγη www.notanordinarymum.gr