Κασπακινό! Αρνάκι με ρύζι και τυρί
Η “κρυμμένη” σπεσιαλιτέ της Λήμνου
Υλικά
1 Πλάτη από αρνάκι γάλακτος (περίπου 2-2,5 κιλά)
2 κούπες. ρύζι Καρολίνα
1 Τυρί Καλαθάκι Λημνιο

2 κούπες. ρύζι Καρολίνα
1 Τυρί Καλαθάκι Λημνιο


Αλάτι και πιπέρι
Λίγο Βούτυρο
Εκτέλεση
Παίρνουμε το αρνάκι γάλακτος το πλένουμε στην συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και λίγο νερό.
Το ψήνουμε στο φούρνο και από τις δυο πλευρές (κοινώς το καρβουντίζουμε).
Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αφού ψηθεί, βγάζουμε το αρνάκι από το ταψί παίρνουμε τον ζωμό και το περνάμε από το σουρωτήρι, στην συνέχεια παίρνουμε δυο κούπες ρύζι (ή όσο θέλει ο καθένας), το βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε 4 κούπες νερό ζεματιστό μέσα στο ταψί. (υπολογισμένος στις κούπες και ο ζωμός), ή αντίστοιχη αναλογία.
Στην συνέχεια από πάνω στρώνουμε τυρί αφού το έχουμε κόψει σε φέτες, αλατάκι πιπεράκι και στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
Και καλή σας όρεξη!!!!
πηγη limnosreport.gr