από το yolenis.com
Υλικά
- 200g καβουρμά βουβαλίσιος Σερρών (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)
- 8 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 3κ.σ ελαιόλαδο με πορτοκάλι
- 4 αυγά
- 100ml γάλα
- αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
- πιπέρι μαύρο τριμμένο
- Βήμα 1: Ετοιμάστε την ομελέτα. Βάλτε τον καρβουμά σε ένα τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει το λίπος του.
- Βήμα 2: Προσθέστε το ελαιόλαδο και αφήστε για 1 λεπτό να ζεσταθεί και προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθούν.
- Βήμα 3: Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε με ένα σύρμα.
- Βήμα 4: Ρίξτε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και αφήστε για 2-3 λεπτά την ομελέτα να ψηθεί και να πάρει χρώμα από κάτω. Γυρίστε την με τη βοήθεια ενός πιάτου και κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
- Βήμα 5: Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε.