500 gr ρεβίθια χοντρά
– 2 πιπεριές Φλωρίνης
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– λίγη γλυκεία πάπρικα
– αλάτι
– Πιπέρι
– 150 γρ φέτα τριμα
– ελαιόλαδο
– 1/2 πακέτο χυμό ντομάτας
– 1/2 πακέτο χυμό ντομάτας
– 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση Έχουμε βάλει από το βράδυ τα ρεβίθια στη σόδα. Ξεπλένουμε να φύγει η σόδα.
Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. Μαραίνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο νεράκι ώσπου να μαλακώσουν αρκετά, σχεδόν να βράσουν. Έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κυβάκια και τις ψήνουμε στο gril. Όλα τα υλικά τα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δέσουν μεταξύ τους. Βάζουμε τα ρεβιθιά, τα λαχανικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στη γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τη φέτα και σκεπάζουμε με τη φρέσκια ντομάτα. Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά και ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να κάνει το φαγητό ξεροψημένη κρούστα.
Πηγή: https://empisteutiko.gr/student-cooking-revithia-me-melitzanes-ston-fourno/ | Empisteutiko.gr