Από την καλή μας φίλη Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία
Καβουροσαλάτα … ένα από τα αγαπημένα εδέσματα της οικογένειας και των φίλων μας και την κάνω πάντα, όταν έχω θαλασσινά είδη στο τραπέζι μου !!!
Καβουροσαλάτα …. της Καίτη Νίνου Χατζηζαχαρία
Υλικά :
2 πακετάκια Σουρίμι (απομίμηση καβουρόψιχας ) κομμένο σε κομμάτια τετράγωνα
450 γραμ. Μαγιονέζα
8 κομμάτια αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα
4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
από 1 λεμόνι το χυμό
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές λάδι
Κόβω το Σουρίμι, σε μικρά κομμάτια, 1εκ.
Τα αγγουράκια τουρσί, τα ψιλοκόβω, σε μικρά κομματάκια.
Πλένω και καθαρίζω, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα ψιλοκόβω.
Σε μεγάλο μπολ βάζω την μαγιονέζα, το σουρίμι, τα αγγουράκια, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Ανακατεύω καλά με σπάτουλα και δοκιμάζω, μήπως χρειάζεται κι άλλο λεμόνι ή αλάτι.
Ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός …
Την βάζω στο ψυγείο, μέχρι την ώρα που θα την σερβίρω !!!!
Καλή Επιτυχία !!!