από την καλή μας φίλη Κατερίνα Ανδριτσάκη
LINGUINE AL CAPRI
με 3 υφές λεμονιού .
Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι, 120 γρ βούτυρο , ελάχιστο λάδι , 1 σκελ σκόρδο λιωμένο ,ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από 2 μικρά λεμόνια ή 1 μεγάλο , πέρλες λεμονιού ,200 ml κρέμα γάλακτος ,τριμμ πεκορίνο, 2-3 κουτ σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος , αλατοπίπερο .
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά και παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε βούτυρο με λάδι και προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο και το ξύσμα να δώσουν αρώματα ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ . Συνεχίζετε με το χυμό λεμονιού, και την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά να μην κόψει η κρέμα και πάντα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά . Αλατοπιπερώνετε και βάζετε τα ζυμαρικά . Ρίχνετε λίγο πεκορίνο και το μαϊντανό και ανακατεύετε προσεκτικά να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά . Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον πεκορίνο στο πιάτο με λίγες πέρλες λεμονιού ( τις βρίσκετε έτοιμες σε εξιδεικευμένα ντελικατέσεν, είναι προϊόν μοριακής κουζίνας, οι τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να τις φτιάξουν στο σπίτι)
Αν δε βρείτε πέρλες, λίγο
ξύσμα lime είναι ok αλλά χωρίς το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα .