Κεφτεδάκια Δανίας, Frikadeller
Τα συναντάμε και με πατάτα ή ψάρι αντί για κρέας
Υλικά
2 Αυγά
1 και 1/2 κούπα γάλα
1/2 κιλό Κιμάς
1 Κρεμμύδι
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κούπα Αλεύρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε αρκετά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο γάλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα!
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μείγμα και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε το μείγμα, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και με 2 κουτάλια σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια και τα πετάμε σε καυτό λάδι. Αν βάλουμε πολλά μαζί δεν θα ψηθούν καλά, έτσι τα ρίχνουμε σε δόσεις.