Κεφτεδάκια από κιμά και λιωμένο λουκάνικο, τυλιγμένα σε σφολιάτα!
Υλικά
250g λουκάνικο λιωμένο
250 γραμμάρια κιμά (ότι θέλετε)
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
1 καρότο, τεμαχισμένο
1/2 φλιτζάνι ψωμί
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου
2 αυγα (1 για την γέμιση, 1 για άλειμμα)
3 φύλλα σφολιάτας, ξεπαγωμένα
σουσάμι, προαιρετικά
Πώς γίνονται
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
Κόψτε κάθε φύλλο ζύμης από την μεγάλη διάσταση, στο μισό (σύνολο θα έχετε 6 μικρότερα)
Ανακατέψτε με τα χέρια λουκάνικο κιμά, βόειο κρέας, κρεμμύδι, καρότο, ψίχουλα, πάστα, σάλτσα και 1 αυγό σε ένα μπολ
Ανακατέψτε με τα χέρια λουκάνικο κιμά, βόειο κρέας, κρεμμύδι, καρότο, ψίχουλα, πάστα, σάλτσα και 1 αυγό σε ένα μπολ
Χωρίστε το μείγμα σε 6 μέρη, όσα τα φύλλα σας.
Φτιάξτε κάθε μερίδα σε ένα μακρύ σχήμα και τοποθετήστε σε κάθε ένα πάνω στο μισό φύλλο
Διπλώστε το φύλλο σφολιάτας σφικτά για να σφραγίσει
Κόψτε κάθε μακρύ ρολό σε 3 κομμάτια
Φτιάξτε κάθε μερίδα σε ένα μακρύ σχήμα και τοποθετήστε σε κάθε ένα πάνω στο μισό φύλλο
Διπλώστε το φύλλο σφολιάτας σφικτά για να σφραγίσει
Κόψτε κάθε μακρύ ρολό σε 3 κομμάτια
Χτυπάμε το 1 αυγό σε ένα μικρό μπολ, βουρτσίζουμε το αυγό πάνω από τη ζύμη
Πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε
Ψήνουμε σε φούρνο για 25-30′ λεπτά, αντιστάσεις, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί η γέμιση
Πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε
Ψήνουμε σε φούρνο για 25-30′ λεπτά, αντιστάσεις, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί η γέμιση
πηγη theorganisedhousewife.com.au