Για την ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαία μαγιά (1 φακελάκι)
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας γάλα χλιαρό
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το πιπέρι και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και μαγειρέψτε σε υψηλή φωτιά για μερικά λεπτά. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε το γέμισμα να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε τη σκόνη μαύρου πιπεριού.
Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια και ξεδιπλώστε την πρώτη μπάλα σε ένα ορθογώνιο Χωρίστε το ορθογώνιο σε 4 λωρίδες.
Προσθέστε λίγο γέμισμα σε κάθε λωρίδα, στη συνέχεια διπλώστε και σφραγίστε εφαρμόζοντας νερό στην άκρη για να σχηματίσετε ένα σχοινί με το γέμισμα κρυμμένο στο εσωτερικό.
Απλώστε λάδι σε ένα ταψί και σχηματίστε το σχοινί σε σχήμα σπιράλ στο κέντρο.
Συνεχίστε να σχηματίζετε περισσότερα “σχοινιά” χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες λωρίδες και συνεχίστε να τα συνδέετε με τη σπείρα, καθιστώντας το μεγαλύτερο.
Μόλις ολοκληρωθούν και οι 4 λωρίδες και προστεθούν στη σπείρα, καλύψτε με ένα ελαφρύ πανί και αφήστε την πίτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, πάρτε τη δεύτερη μπάλα ζύμης και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Βουρτσίστε το αυγό στις πίτες και πασπαλίστε με σουσάμι από πάνω.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν και ετοιμαστούν, βουρτσίστε τις πίτες με λίγο βούτυρο για να τις διατηρήσετε απαλές και λαμπερές!