Ένα κέικ πολύ νόστιμο με παντζάρι κρυμμένο αν δεν το τρώνε τα παιδιά! Γεύση υπέροχη σοκολατένια.
(συνταγή βασισμένη σε αντίστοιχη του Παρλιάρου, από το Il laboratorio di marina)
Υλικά
250gr παντζάρια βρασμένα ή έτοιμα εμπορίου
1,5 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γλ. μπέικιν
60 γρ. κακάο
230 γρ καστανή ζάχαρη
4 αυγά
150 γρ. βούτυρο μαλακό
1 βανίλια
άχνη αν θέλετε για ντεκόρ
Εκτέλεση
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν και τα έχω μαζί σε μπωλ
Βάζω τα παντζάρια μαζί με την μισή ζάχαρη στο μπλέντερ ή στο μούλτι να πολτοποιηθούν
Με μίξερ ανακατεύω την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και την βανίλια να φουσκώσουν καλά.
Ρίχνω το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα. Μετά προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι και τέλος τον πολτό παντζαριού.
Βουτυρώνω μια φόρμα και ρίχνω το μείγμα, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, αντιστάσεις για 1 ώρα. Αφήνω να κρυώσει, ξεφορμάρω, πασπαλίζω με άχνη