Καταπληκτική συνταγή!
Υλικά
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (6 φύλλα) ξερά (αν θέλετε τα ξεραίνετε στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία)100 γρ γιαούρτι 2%3 αυγαΧυμό από 1 πορτοκάλιΞύσμα από 2 πορτοκάλια1/2 φλ. ζάχαρη1 βανίλια1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ10 σύκα ώριμα κομμένα στη μέσηΒούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικα εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Ξεραίνουμε τα φύλλα και τα σπάμε σε κομματάκια
Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα ρίχνουμε τα φύλλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψάκι για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180°C, αντιστάσεις πάνω κατω.
πηγη coolartisan.gr

Αράχωβα: Arahova Pansion
Θεσπρωτία: Hotel Eirini Acheron
Αθανάσιος Διάκος (Φωκίδα): Το Μετερίζι
Λιτόχωρο (Πιερία):
Olympus Mediterranean